Exšéfa Finančnej správy Imreczeho prepustili z väzby, rozhodol o tom Lipšic

TA3 TASR
30.7.2021 12:12

Bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho prepustili v piatok z väzby. Rozhodol o tom špeciálny prokurátor Daniel Lipšic príkazom. Okrem Imreczeho prepustili aj Milana Gregu, ktorý bol rovnako zadržaný počas akcie Mýtnik.

Dôvodom prepustenia bolo, že po vykonaní procesných úkonov v tomto týždni pominuli dôvody na ďalšie trvanie väzby. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

"Špeciálny prokurátor dnes svojím príkazom rozhodol o prepustení z väzby obvineného Františka I. a obvineného Milana G., a to z dôvodu, že po vykonaní procesných úkonov v tomto týždni pominuli dôvody na ďalšie trvanie ich väzby. Obvinení sú trestne stíhaní za pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a iné trestné činy v rámci veci známej pod názvom Mýtnik," objasnila hovorkyňa GP SR. Obvinení boli vo väzbe od 29. januára tohto roku.

Podľa jej slov obvinený František Imrecze sa k trestnej činnosti, ktorá sa mu kladie za vinu, priznal a úprimne ju ľutuje. Zároveň spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní na objasňovaní ďalšej závažnej trestnej činnosti.

Počas akcie Mýtnik bol zadržaný a väzobne je stíhaný podnikateľ Jozef Brhel. Zadržaný bol aj jeho brat Peter Brhel a Jana Rovničanová. Jozefa Brhela zobral právoplatne do väzby Najvyšší súd SR 1. marca. U neho skonštatoval odvolací súd dôvody útekovej a kolúznej väzby. Petra Brhela prepustili z väzby v apríli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok