Riaditeľ Unipharmy Milan Vrúbel: AstraZenecu sme rozvážali zadarmo, chceli sme pomôcť ľuďom

TA3
1.8.2021 09:00

Rok 2020 priniesol pre Milana Vrúbela veľkú zmenu. Stal sa väčšinovým akcionárom a CEO najväčšieho slovenského nezávislého distribútora liekov, spoločnosti Unipharma. Jeho nástup bol však zasiahnutý aktuálnou pandémiou, kotonavírusu, ktorá firme priniesla veľa práce.

Riaditeľ Unipharmy Milan Vrúbel: AstraZenecu sme rozvážali zadarmo, chceli sme pomôcť ľuďom
Generations

Marec 2020 bol obrovský peak dodávok liekov do lekární, kedy ľudia hľadali v lekárňach všetko, čo potrebovali. Práve to bol začiatok Milana Vrúbela na poste riaditeľa spoločnosti Unipharma.

Firma zabezpečovala a zabezpečuje podporu pre ministerstvo zdravotníctva pri distribúcii vakcín Pfizer, keďže ich prevoz je pre vysoké mínusové teploty veľmi náročný. Vakcíny rozvážajú do distribučných centier. Rovnako poskytujú logistickú podporu pre AstraZenecu. Túto vakcínu dokonca vozia zadarmo. „Chceli sme ako najväčší slovenský distribútor urobiť službu pre slovenských pacientov a preto AstraZenecu vozíme zadarmo pre všetkých našich odberateľov,“ vysvetľuje svoje pohnútky Milan Vrúbel.

Veľkú budúcnosť vidí v lekárňach. Podľa neho sú práve tie pre pacientov miestom prvého kontaktu, ak má človek pocit, že nie je úplne zdravý. Vrúbel si myslí, že práve lekárne by mohli byť miestom, kde sa by mohli vykonávať testy na covid-19, ale tiež by tu mohlo prebiehať očkovanie. „Nemala by to byť len výdajňa liekov, ale komplexné zdravotnícke zariadenie,“ hovorí.

Aké znalosti musí pri svojej práci dennodenne využívať CEO obrovskej firmy? A na čo je najviac hrdý? Dozviete sa v podcaste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok