Šéf vydavateľstva Slovart Juraj Heger: Je to najlepšia práca, akú si viete predstaviť

TA3
4.7.2021 08:00

Čo je najdôležitejšie v živote? Dobre si požiť, hovorí riaditeľ vydavateľstva Slovart Juraj Heger. Rovnako to vníma aj vo svojej práci. "Nemám pocit, že som budoval značku, aj keď spätne to tak vyzerá. V danom momente som si užíval," prezradil.

Šéf vydavateľstva Slovart Juraj Heger: Je to najlepšia práca, akú si viete predstaviť
Generations

Heger hovorí, že v pomerne mladom veku dostal príležitosť robiť vydavateľstvo, do ktorého mu nikto nerozprával. "Za pochodu sme sa aj s ostatnými kolegami učili veci, ktoré mali v iných krajinách už dávno za sebou," spomína na svoje začiatky. 

Podľa neho je Slovart vydavateľstvom najlepších kníh preto, lebo veria, že robia dobrú prácu. Každá kniha prejde výberovým konaním a tiež sa snažia, aby ich knihy patrili k tým najlepším a za všetkými si stoja. Zároveň však pripustil, že "zákazníkom je v 99 percentách jedno, aké vydavateľstvo vydalo knihu."

Hoci pracuje v jednej firme už 30 rokov, nezažil situáciu, kedy by chcel z vydavateľstva naozaj odísť, aj keď boli chvíle, keď sa im úplne nedarilo. "Od určitého momentu je veľmi ťažké si predstaviť, čo iné robiť," zamyslel sa s tým, že ak raz predá firmu, určite nie preto, aby pracoval pre niekoho iného viac ako pracuje pre seba. 

O svojej práci vraví, že "je to najlepšia práca, akú si vie človek predstaviť. Nič lepšie neexistuje." Všetci vidia výsledok svojej práce, ktorá je navyše veľmi rozmanitá. Aj vďaka tomu sa stále stretávajú s novými vecami.

Čo si myslí o slovenských čitateľoch a aké knihy má rád on sám? Dozviete sa v našom podcaste.

Témy: kniha podcast
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok