Izrael začne očkovať treťou dávkou, ponúkne ju osobám starším ako 60 rokov

TA3 TASR
30.7.2021 00:36

Izrael v nedeľu začne s očkovaním treťou dávkou vakcíny od spoločnosti Pfizer/BioNTech. Ponúknu ju osobám starším ako 60 rokov. Oznámil premiér Naftali Bennett. Ako prvý bude zaočkovaný prezident Jicchak Herzog.

Izrael začne od nedele podávať tretie dávky proticovidovej vakcíny osobám starším ako 60 rokov. Oznámil to vo štvrtok predseda vlády židovského štátu Naftali Bennett.

Očkovanie treťou dávkou je súčasťou "doplnkového očkovacieho programu" pre ľudí nad 60 rokov, ktorí boli plne zaočkovaní pred viac ako piatimi mesiacmi, priblížil Bennett. "Vyzývam všetkých starších ľudí, ktorí už boli očkovaní (dvoma dávkami), aby sa dali zaočkovať touto dodatočnou dávkou," dodal izraelský premiér s tým, že prezident Jicchak Herzog dostane tretiu dávku už v piatok ráno.

Vďaka obzvlášť rýchlej očkovacej kampani je plne zaočkovaných približne 55 percent deväť miliónovej populácie Izraela. Počet prípadov nákazy v židovskom štáte najprv výrazne klesol, na čo vláda v júni reagovala uvoľnením mnohých protiepidemických obmedzení. Nákaza sa však opäť začala šíriť a úrady opäť zaviedli povinné nosenie rúšok v interiéroch verejných priestorov. Izrael od 11. júla ponúka tretiu dávku vakcíny od spoločnosti Pfizer dospelým osobám s oslabeným imunitným systémom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok