Polícia vytlačila protestujúcich z cesty, na zásah nasadila ťažkoodencov

TA3 TASR
29.7.2021 21:14

Polícia začala krátko po 20.00 vytláčať protestujúcich, ktorí niekoľko hodín blokovali dopravu v centre Bratislavy. Na zásah nasadila niekoľko desiatok ťažkoodencov, ktorí v rojnici postupovali proti protestujúcim.

Polícia začala po 20.00 h rozpúšťať protestné zhromaždenie a vytláčať protestujúcich z cestných komunikácií v okolí Hodžovho námestia, ktoré počas dňa zablokovali. Dopravný podnik Bratislava tiež obnovil bežnú premávku.

Protestujúcich z ciest začali vytláčať ťažkoodenci, podľa zverejnených videí došlo aj k menším stretom. S pomocou ťažkoodencov sa takisto podarilo uvoľniť zablokovaný autobus MHD v podjazde na Hodžovom námestí. "Premávka je už obnovená v plnom rozsahu," informoval hovorca DPB Martin Chlebovec. Podľa viacerých vyjadrení nie je vylúčené, že protest bude pokračovať aj v piatok 30. júla.

Primátor hlavného mesta Matúš Vallo verí, že štátna polícia sa na pripadné ďalšie protesty pripraví lepšie "a prejavenie názoru demonštrantov už nebude spojené s paralýzou mesta".

Celodenného štvrtkového protestu proti očkovaniu, pandemickým opatreniam i proti prezidentke Zuzane Čaputovej, členom vlády a parlamentu sa podľa polície pred Prezidentským palácom zúčastnilo tisíc až 1500 ľudí. Dav zablokoval komunikácie v okolí, čo spôsobilo kolóny v meste a takisto nútenú úpravu trás liniek MHD. Polícia dlho proti protestujúcim nezasahovala, tvrdila, že na to nemá zákonný dôvod a že na zhromaždení nedochádza k vážnemu porušovaniu verejného poriadku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok