Zomrela legenda merengue Johnny Ventura, v krajine vyhlásili trojdňový štátny smútok

TA3 TASR
29.7.2021 17:06

Dominikánsky spevák a skladateľ Johnny Ventura, všeobecne považovaný za jedného z najvýznamnejších interpretov hudobných žánrov merengue a salsa, zomrel vo veku 81 rokov na infarkt myokardu.

Zomrela legenda merengue Johnny Ventura, v krajine vyhlásili trojdňový štátny smútok
Youtube.com/Noticias Telemundo

Ventura, občianskym menom Juan de Dios Ventura Soriano, sa narodil 8. marca 1940 v Santo Domingu, hlavnom meste Dominikánskej republiky. Držiteľ šiestich ocenení Latin Grammy odštartoval svoju kariéru pred vyše 60 rokmi a nahral viac než 100 albumov. V rokoch 1994-1998 pôsobil ako viceprimátor a v rokoch 1998-2002 ako primátor metropoly Santo Domingo.

Česť jeho pamiatke vzdali mnohí miestni umelci aj politici. Prezident Dominikánskej republiky Luis Abinader vyhlásil po oznámení jeho úmrtia trojdňový štátny smútok. Zosnulému spevákovi boli zároveň priznané vojenské pocty na poslednej rozlúčke.

"Jeho odkaz bude navždy žiť v jeho piesňach a dominikánskej kultúre," vyhlásilo tamojšie ministerstvo kultúry. "Jeho umelecký i vlastenecký odkaz je symbolom identity Dominikánskej republiky," uviedol bývalý dominikánsky prezident Leonel Fernández.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok