Z obchodov sa sťahujú nevyhovujúce mliečne dezerty. Zistili v nich nepovolenú látku

TA3 TASR
28.7.2021 14:52

Z obchodov sa sťahujú nevyhovujúce mliečne dezerty, informovala o tom Štátna veterinárna a potravinová správa SR.

Nákup supermarket potraviny nakupovanie 1140px (TASR/Jaroslav Novák)
TASR/Jaroslav Novák

 ŠVPS SR bola v pondelok (26. 7.) upozornená prostredníctvom systému RASFF o nevyhovujúcom výrobku Kunín Pohár mliečny dezert s čokoládovou, jahodovou, marhuľovou a čučoriedkovou príchuťou, 150 g, s dátumom spotreby od 16. júna do 29. júla 2021, výrobca Mlékárna Kunín, a. s., Ostrava, Česká republika, schvaľovacie číslo CZ 5751. Distribútorom nevyhovujúceho výrobku na Slovensku je spoločnosť Lactalis Slovakia, s. r. o., Medená 18, 811 02 Bratislava.

"Spoločnosť Lactalis Slovakia, s. r. o., sťahuje z obehu výrobky Kunín Pohár mliečny dezert 150 g s každým dátumom spotreby do 29. júla 2021. Dodávateľ jednej z použitých surovín, ktorá sa v malom množstve používa do spomínaných výrobkov, nás informoval o zistení stopového množstva látky etylenoxid v konkrétnej šarži predmetnej suroviny. 

Vzhľadom k tomu, že tento biocidný prípravok nie je v EÚ povolený a bezpečnosť potravín je pre spoločnosť Lactalis Slovakia vždy na prvom mieste, pristupuje spoločnosť k stiahnutiu výrobkov z predaja," uviedol pre ŠVPS distribútor výrobku Lactalis.

Distribútor zároveň prosí zákazníkov, aby všetky výrobky s dátumom spotreby do 29. júla 2021 nekonzumovali a vrátili ich na predajňu, kde výrobky zakúpili. "Tu im bude vrátená kúpna cena aj bez predloženia pokladničného dokladu," dodala Lactalis Slovakia. V súčasnosti pokračuje sťahovanie výrobku jednotlivých šarží z obchodnej siete, ktoré zabezpečuje distribútor. Inšpektori ŠVPS vykonávajú úradné kontroly nad sťahovaním nevyhovujúcich výrobkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok