Odborníci vydali výstrahy. V niektorých okresoch vystúpi teplota až na 34 stupňov, prídu aj búrky

TA3 TASR
28.7.2021 08:28

Na juhu a východe Slovenska by v stredu poobede mohla teplota miestami vystúpiť až na 34 stupňov Celzia. Na svojom webe na to upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav. Avizuje tiež búrky, a to takmer na celom území Slovenska.

Odborníci vydali výstrahy. V niektorých okresoch vystúpi teplota až na 34 stupňov, prídu aj búrky
TASR/Jaroslav Novák

Výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami platí pre niektoré okresy Banskobystrického, Košického, Nitrianskeho, Trnavského a Prešovského kraja od 14.00 h do 18.00 h.

 "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," dodali meteorológovia s tým, že u niektorých osôb je vysoká pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu.

Pozor na búrky

 Výstraha prvého stupňa pred búrkami platí takmer pre všetky okresy. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť od 20 do 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu.

SHMÚ upozornil, že pri búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov, stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok