V Bratislavskom kraji evidujú 56 prípadov delty, vyskytli sa vo všetkých okresoch

TA3 TASR
27.7.2021 14:16

V Bratislavskom samosprávnom kraji doposiaľ evidujú celkovo 56 prípadov variantu delta nového koronavírusu.

Zdravie: V BSK doposiaľ evidujú 56 prípadov delta variantu nového koronavírusu
TASR/AP

Informuje o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave s tým, že v období od 26. júna do 9. júla zaznamenal 43 pozitívnych, u ktorých sa sekvenovaním vzoriek biologického materiálu potvrdil variant delta. Z nich sa 30 osôb vrátilo zo zahraničia vrátane ich úzkych kontaktov.

Zistili ho aj u osôb, ktoré v zahraničí neboli

Išlo najmä o pobyty v zahraničí ako služobná cesta, dovolenka či návrat z krajiny trvalého pobytu na Slovensko za prácou. "Variant delta bol zistený aj u osôb, ktoré v zahraničí neboli, pričom išlo najmä o úzke kontakty týchto pozitívnych osôb, prípadne sporadický výskyt prípadov bez vzájomnej spojitosti. Tieto osoby nemali vedomosť o kontakte s pozitívnou osobou na Covid-19," spresnil úrad. 

Väčšina z týchto ľudí nebola zaočkovaná proti ochoreniu Covid-19. Pozitívne prípady sa vyskytli vo všetkých okresoch Bratislavského kraja.

Pozitívne testovaným osobám bola podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava nariadená domáca izolácia a taktiež karanténa u osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s infikovanými osobami.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok