Niektoré obce čakajú doplňujúce voľby, budú sa konať na jeseň

TA3 TASR
27.7.2021 12:00

Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí v sobotu 23. októbra sa budú týkať ďalších 14 sídiel. Rozhodnutie predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina) zverejnili v utorok na portáli slov-lex.

volebná komisia voľby Slovensko 1140px (TASR/Erik Mader)
TASR/Erik Mader

Starostu i poslanca obecného zastupiteľstva si predposlednú októbrovú sobotu budú voliť v obciach Starina a Zemiansky Vrbovok. Nových starostov majú zvoliť aj v obciach Jelenec, Vlkanová a Moškovec. Poslancov obecných zastupiteľstiev budú voliť v obciach Veľké Držkovce, Adamovské Kochanovce, Žikava, Abramová, Ivančiná, Muránska Huta, Budča, Pavľany a Veľká Lodina.

Celkovo by sa mali októbrové doplňujúce voľby do orgánov samospráv týkať 34 obcí, rozhodnutím predsedu parlamentu na začiatku júna vyhlásili voľby primátora v Sečovciach, starostu v Marianke a Hurbanovej Vsi, takisto v Selciach, Ratkovej, Gemerčeku a Hontianskych Nemciach, rovnako v Strihovciach a Kračúnovciach. Voľby poslancov obecného, respektíve mestského zastupiteľstva sa uskutočnia v Hradišti pod Vrátnom, Pavliciach, Malej Čause, Polianke, takisto v obciach Bielovce, Kovarce, Pribylina, Píla, Brezov, Ďurďoš i v Novej Bani.

Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa vyhlasujú v prípade, ak sa v niektorej obci nekonali, alebo ak zanikol mandát poslanca či starostu bez náhradníka. Zákon tiež stanovuje, že voľby sa zopakujú, ak ich vyhlásil Ústavný súd SR za neplatné.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok