Vedecky dokázané: Zmrzlina pomáha ženám bojovať proti depresii

TA3/zm
27.7.2021 08:00

Ak je pripravená z pravého ovocia, dodá telu dokonca vitamíny a podporí trávenie. Zmrzlina už viac nebude tabu, keď spoznáte jej benefity.

Vedecky dokázané: Zmrzlina pomáha ženám bojovať proti depresii
Pexels/Rachel Claire

Sladkosti si často odopierame v snahe stravovať sa čo najdiétnejšie. No existujú aj dezerty, ktoré sú pre naše telo prospešné, takým je napríklad zmrzlina. Už si viac túto letnú pochúťku nemusíte odopierať. Dokonca aj vedci vám vysvetlia prečo.

Odolnejšia psychika

Určite poznáte množstvo filmových scén, kedy si frustrovaná žena sadne na gauč s poriadny téglikom zmrzliny a zaháňa depresiu, napríklad z rozchodu alebo výpovede v práci. A niečo na tom bude. Telo prirodzene siaha po tejto pochúťke, keď je v strese. A naopak, ak si zmrzlinu dopriavate pravidelne, až v takom napätí nebudete. Prišli na to aj japonskí vedci.

Pravidelná konzumácia chladivých kopčekov robí človka psychicky odolnejším, dokáže ľahšie a rýchlejšie riešiť svoje problémy a nemá problém s koncentráciou. V zmrzline sa totiž nachádza glukóza, a keďže je v ľadovej rozmixovanej forme, telo ju ľahko vstrebáva. A glukóza má na organizmus a nervovú sústavu všetky vyššie uvedené pozitívne účinky.

Pocit šťastia

Výsledky japonských vedcov potvrdili aj Angličania v nezávislom prieskume, ktorého cieľom malo byť rovnako zistenie vplyvu zmrzliny na psychiku. Britskí psychiatri dokázali, že jej konzumovanie vyvoláva u žien pocity šťastia podobné ako po užití drogy. Dokonca, existuje jedna konkrétna príchuť, ktorá má tieto účinky najvýraznejšie. Je to vanilková zmrzlina!

Témy: Zmrzlina
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok