Príčinou smrteľnej nehody autobusu bol mikrospánok, vodiča zadržali

TA3 TASR
25.7.2021 16:35

Príčinou nedeľňajšej nehody autobusu smerujúceho z Nemecka do Kosova, pri ktorej v Chorvátsku zomrelo desať cestujúcich a ďalší 44 utrpeli zranenia, bolo, že jeden zo šoférov na okamih zaspal a vozidlo následne zišlo z diaľnice. Podľa chorvátskeho spravodajského serveru index.hr to uviedol prokurátor Slavko Pranjič s tým, že vodiča zadržali.

Medzi cestujúcimi bolo aj 15 maloletých

Informovala o tom agentúra DPA. Išlo o autobus cestovnej kancelárie Deva Tours so sídlom v kosovskom meste Gjakova, ktorá pravidelne organizuje cesty z Nemecka do Kosova či Albánska. Vo vozidle sa nachádzalo 67 pasažierov a dvaja vodiči, z ktorých jeden takisto prišiel o život. Medzi cestujúcimi bolo podľa ministra zdravotníctva Viliho Baroša aj 15 maloletých osôb.

"Sú to všetko ľudia, ktorí pracujú v Nemecku a svoju dovolenku chceli stráviť v Kosove," povedal kosovský veľvyslanec v chorvátskom hlavnom meste Záhreb Gëzim Kasapolli. Ako píše chorvátsky portál jutarnji.hr, tamojší predstavitelia sú v kontakte s rodinami zranených a obetí.

Zranené osoby boli podľa polície hospitalizované v meste Slavonski Brod, ktoré sa nachádza blízko lokality, kde v nedeľu ráno okolo 06.00 h došlo k nehode.

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič vyjadril "smútok a žiaľ" nad týmto nešťastím a príbuzným obetí zaslal kondolencie. Skoré uzdravenie zraneným okrem neho zaprial i tamojší prezident Zoran Milanovič. Kosovský premiér Albin Kurti uviedol, že "toto je tragický deň pre našu krajinu a našich ľudí", cituje jeho slová agentúra AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok