Na východe Chorvátska havaroval autobus, hlásia obete aj zranených

TA3 TASR
25.7.2021 12:37

Najmenej desať ľudí zahynulo a desiatky ďalších sa zranili pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo v nedeľu ráno na východe Chorvátska, keď linkový autobus zišiel z diaľnice.

Išlo o autobus na pravidelnej linke medzi nemeckým mestom Frankfurt nad Mohanom a kosovským hlavným mestom Priština, uviedol novinárom policajný predstaviteľ.

Zranené osoby boli hospitalizované v meste Slavonski Brod, ktoré sa nachádza blízko lokality, kde došlo k nehode, informovala chorvátska polícia. Podľa jej veliteľa Josipa Samardžiča bolo do nemocnice prijatých 45 ľudí vrátane ôsmich, ktoré utrpeli vážne zranenia. Informácie o veku alebo národnosti cestujúcich, ani o možnej príčine nehody nateraz nie sú k dispozícii. Autobus mal kosovské evidenčné značky a bolo v ňom asi 60 cestujúcich.

Slováci by medzi obeťami nemali byť

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR však neeviduje medzi zranenými a obeťami pri nehode autobusu v Chorvátsku občanov Slovenska. Uviedol to hovorca ministerstva Juraj Tomaga. "Z informácií, ktoré máme k dispozícii, nevyplýva, že by medzi obeťami či zranenými mali byť občania SR. Sme však v kontakte s miestnymi úradmi," spresnil hovorca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok