Skupina poslancov OĽANO chce podporiť LGBT komunitu aj uznesením parlamentu

TA3 TASR
24.7.2021 15:57

Skupina poslancov koaličného hnutia OĽANO v najbližších dňoch predstaví návrh uznesenia parlamentu, ktoré vyjadrí podporu a uznanie všetkým menšinám a komunitám žijúcim na Slovensku vrátane ľudí hlásiacich sa k LGBTI.

Skupina poslancov OĽANO chce podporiť LGBT komunitu aj uznesením parlamentu
TASR/AP (ilu)

"V najbližších dňoch doručíme do podateľne parlamentu návrh uznesenia Národnej rady (NR) SR, ktorým sa prihlásime k hodnotám tolerancie, slobody a rovnosti pred zákonom,“ vyhlásil parlamentný poslanec a predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Kristián Čekovský (OĽANO). Verí, že následne tieto hodnoty podporí aj plénum parlamentu. NR SR má o návrhu uznesenia na podporu menšín rokovať v septembri.

Skupina poslancov OĽANO tvrdí, že práva príslušníkov sexuálnych menšín na Slovensku nedosahujú štandard bežný vo viacerých krajinách Európskej únie a v niektorých oblastiach sú degradovaní. "Ľuďom z LGBTI komunity legislatíva kladie rôzne prekážky v ich partnerskom a rodinnom živote," vyhlásili s tým, že súčasná vláda sa v programovom vyhlásení zaviazala k zlepšeniu legislatívy v oblasti majetkových práv, týkajúcej sa osôb žijúcich v spoločnej domácnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok