FOTO Rozvášnený dav zablokoval vchod do parlamentu, podporuje ho ĽSNS aj Smer

TA3 TASR
23.7.2021 13:04

Pred Národnou radou SR v Bratislave je od rána rušno. Dav ľudí protestuje proti vládnym opatreniam. Vstup do budovy strážia desiatky policajných ťažkoodencov. Protestujúci deklarujú, že priestor pred parlamentom nechcú opustiť a avizujú aj postavenie stanového tábora.

Pred mikrofónom sa strieda viacero rečníkov. Dav opakovane skanduje heslá ako "vydajte nám parlament", "gestapo" či "Slovensko si nedáme". Niektorí si priniesli štátne vlajky i transparenty ako "stop covid podvodu", "stop korona fašizmu" či "očkovací teror"

Protestujúci avizujú, že chcú v proteste zotrvať aj ďalšie hodiny či až dni. Hovoria aj o postavení stanového táboru pred parlamentom. "Náš odpor bude pokračovať, nekončí to dnešným dňom," vyhlásili. Dav opakovane prišli podporiť aj opoziční poslanci z ĽSNS či Smeru-SD. Prisľúbili im aj zabezpečenie vody či potravín.

Na protest reagoval aj premiér

Súčasťou demokracie je aj právo vyjadriť svoj názor. Dôležité však je, aby demonštrácie prebiehali pokojne. Akýkoľvek útok alebo agresia voči policajtom sú neprípustné. Premiér Eduard Heger to uviedol v reakcii na piatkové protesty pred Národnou radou SR.

"Rozumiem, že ľudia sú už z pandémie unavení a nikomu z nás nie sú opatrenia príjemné. Avšak robíme ich preto, aby sme chránili životy všetkých občanov Slovenska. Aj tých protestujúcich," skonštatoval predseda vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok