Pomôže nám chudnutie zbaviť sa aj podbradku? Toto je výsledok

TA3/bd
23.7.2021 09:00

Brada je oblasť tváre pod líniou sánky, ktorá dodáva tvári guľatý, ostrý alebo prepadnutý vzhľad. Často patrí medzi prvú oblasť, na ktorú sa ľudia zamerajú pri faceliftingu. Ak si chcete zmeniť vzhľad tváre a máte nadváhu, mnohým ľuďom napadne minimalizovať podbradok schudnutím. Stačí to na uspokojivý výsledok?

Pomôže nám chudnutie zbaviť sa aj podbradku? Toto je výsledok
FreePik

Prirodzené zmeny

Keď ste mladí, vaša tvár má tendenciu mať pevný tvar s napnutou čeľusťovou líniou. S vekom však prichádza strata elastínu a objemu. Časom má tvár tendenciu prechádzať z trojuholníkového tvaru s dolným hrotom do štvorcového tvaru, pričom boky a spodné okraje štvorca zaberajú práve sánku, ktorá vyzerá široko a prepadnuto. 

plastika FreePik

Viditeľný efekt

Chudnutie vás nemusí zbaviť „podbradku“. Nikdy totiž nie je rovnomerné po celom tele. Takáto redukcia hmotnosti nie je možná. Nedá sa chudnúť iba z určitej časti tela na želanie. Ak však chudnete prostredníctvom zmien v stravovaní, ktoré je veľmi rýchle a viditeľné, medzi prvými oblasťami, ktoré stratu váhy ukazujú, je tvár. Výrazné zníženie hmotnosti vedie k zoštíhleniu vzhľadu tváre. Celkový efekt na vzhľad pokožky pod bradou však nemusí byť želaný. 

tvar FreePik

Iba chudnutie nestačí

Ak schudnete a vaša tvár začne vykazovať rozdiely, výsledky, v ktoré dúfate, sa nemusia ukázať pod bradou. Táto časť je totiž výsledkom aj gravitácie a genetiky a nesúvisí iba s prírastkom na hmotnosti, ale so samotným starnutím. V takomto prípade už prichádza na rad plastická chirurgia. Vie dodať objem do spadnutých líc, minimalizovať ochabnutie čelustí a vykonať aj lipolýzu podbradku, čiže rozpustenie zvyšného tuku. 

cvicenie FreePik

Naberajte svaly

Silové cvičenie je skvelý nástroj proti starnutiu. Pomáha znížiť prepadnutie pokožky tým, že telu dodáva viac svalovej hmoty. Sval spracúva aj kalórie oveľa efektívnejšie ako tuk, čo znamená, že čím viac svalovej hmoty v tele nahromadíte, tým lepšie bude vaše telo spaľovať kalórie, aj keď práve nebudete cvičiť. Toto spaľovanie extra kalórií môže pomôcť aspoň spomaliť účinky ako gravitácie, tak ukladania tuku v tvári. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok