Zatočte s kruhmi pod očami. Bežne dostupná bylinka vyrieši vačky aj tmavú farbu

TA3/zm
23.7.2021 16:00

Nepekné kruhy pod očami alebo opuchnuté vačky zvyčajne nesúvisia s únavou a nedostatkom spánku. Najčastejšie ide o genetickú predispozíciu, s ktorou si však hravo poradí bežne dostupná bylinka.

Zatočte s kruhmi pod očami. Bežne dostupná bylinka vyrieši vačky aj tmavú farbu
Pexels/Sophie Noble

Jednou z najcitlivejších oblastí nielen tváre je koža pod očami, ktorá je trikrát tenšia než inde na tele. Aj preto sa ako prvé objavujú vrásky práve okolo očí, no nie je to jediný estetický problém, ktorý ženy riešia. 

Kruhy pod očami, napuchnuté vačky, farebná pigmentácia. To všetko sú problémy, s ktorými sa stretáva nejedna žena. A hoci zvyčajne nestačí dobre, do ružova vyspať sa, existuje jednoduchý trik, ktorý si s očnými vačkami poradí. 

Obyčajná bylinka

Okrem genetiky je často za tmavými kruhmi pod očami či vystupujúcimi cievkami v tejto oblasti aj nesprávna životospráva alebo zle fungujúce vnútorné orgány. Ak chcete riešiť tento problém komplexne, nemali by ste sa zamerať len na estetickú časť, teda to, čo je viditeľné. Najlepšie dáte zbohom kruhom pod očami, ak prídete na príčinu, ktorá ich spôsobuje.

Vychádzajme však z predpokladu, že nejde o vážnejší zdravotný problém, len ste skrátka tento nepekný detail dostali do vienka. Pomoc nájdete v prírode a ani nemusíte chodiť ďaleko. Na kruhy pod očami zaberá bylinka, ktorá sa nachádza takmer v každej záhrade, alebo si ju dokážete vypestovať aj v kvetináči na balkóne. 

Na optimálne fungovanie vnútorných orgánov a teda aj na stav pokožky má vplyv vitamín A, C, E a K. Táto kombinácia je častou zložkou očných či pleťových krémov, no nájdete ju aj v obyčajnej bylinke. Týmto zázrakom sú lístky mäty. Takže odteraz nepôjde len do limonády či drinku, ale aj na tvár!

Mäta Pexels/Matteo Badini

Recept proti vačkom pod očami

Postup je jednoduchý. Nazbierajte si pár lístkov čerstvej mäty, popučte ich v mažiari alebo nadrobno rozsekajte. Pridať môžete i pár kvapiek citróna šup so zmesou pod oči na niekoľko minút. 

Vďaka tomu, že má mäta chladivý účinok, bude veľmi rýchlo pôsobiť aj na opuchnuté či tmavšie miesta pod očami a všetko, čo tam nepatrí, stiahne.  

Podobné výsledky pri rovnakom postupe a aplikácii môžete dosiahnuť i s plátkami nakrájaných zemiakov alebo s použitými čajovými vrecúškami z kvalitného zeleného čaju. Tie môžete pre lepší efekt pred priložením na oči dať ešte aj na štvrťhodinku do chladničky.

Témy: Krása bylinky
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok