Zamaskujte väčšie bruško: Kilá vám uberie vhodne zvolené vrchné oblečenie

TA3/zm
11.7.2021 10:00

Aj štíhle dámy často trápi väčšie bruško. Ak máte typ postavy jablko, naučíme vás vhodne sa obliekať, aby si podčiarkli svoje štíhle nohy, ale zamaskovali kritické partie okolo pása.

Zamaskujte väčšie bruško: Kilá vám uberie vhodne zvolené vrchné oblečenie
Pexels/Liza Summer

Tajomstvo úspechu vhodného obliekania pri postave typu jablko tkvie vo vhodnom výbere vrchnej časti oblečenia. Dámy, ktorým sa tuk ukladá najmä v oblasti pása, majú totiž zvyčajne štíhli postavu, okrem tejto jede kritickej partie. To neznamená, že sa musíte vzdať pekného oblečenia.

Voľný strih a riasenie

Vzdajte sa obtiahnutých topov, v ktorých by vybehli faldíky aj najštíhlejším ženám. Na druhej strane, ak máte bruško neznamená to, že sa máte teraz obliekať do vreca. Áno, chce to voľnejšie tričká a blúzky, nie však vo veľkosti XXL. Hlavnou zásadou je vhodne zvolený strih.

Bruško zamaskuje napríklad prestrihnutie pod prsiami alebo volány v oblasti pása, ktoré možno poznáte pod názvom peplum.

Predĺžte postavu

Nie je dôležité, či ste vysoké alebo nízke, bruško potrebu odpútať pozornosť a opticky vytiahnuť akúkoľvek postavu. Tento efekt dosiahnete napríklad výstrihmi do písmena V alebo predĺženými topmi a tunikami. Nechajte vyniknúť štíhle nohy v priliehavých nohaviciach a následne si vrchnú časť odevu môžete dovoliť voľnejšieho strihu.

Zabudnite na opasky a zakasávanie

Naopak, vašej postave môže ublížiť, ak si nevhodne zvolíte opasok. Chcete predsa odpútať pozornosť od problematickej časti tela, nie ešte viac na ňu upozorniť. Ak už nutne opasok potrebujete, napríklad k voľným šatám, siahnite vždy radšej po tenkom type a nie hrubých pásoch.

Tabu by malo byť aj zakasávanie blúzky či trička. Jednak bruško odhalíte, ale ešte mu pridáte na objeme. Zadovážte si správne dĺžky zvrškov, ktoré prekryjú to, čo má ostať skryté.    

Témy: jablká móda
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok