Grécky ostrov sužuje mohutný požiar. Evakuovať museli niekoľko hotelov

TA3 TASR
16.7.2021 17:28

Niekoľko hotelov a domov evakuovali na gréckom ostrove Samos v rámci preventívnych opatrení v dôsledku mohutného požiaru, uviedli v piatok miestne médiá. Grécko sužujú aj mimoriadne vysoké teploty

Grécky ostrov sužuje mohutný požiar. Evakuovať museli niekoľko hotelov
TASR/AP (ilu)

Požiare sa šíria v dôsledku silného vetra

Požiar vypukol vo štvrtok napoludnie a hasiči za podpory vrtuľníkov i lietadla sa ho stále pokúšajú dostať pod kontrolu. Podľa miestnych médií je najviac postihnutá oblasť severného pobrežia ostrova Samos.

Aj pre obdobie leta mimoriadne vysoké teploty spôsobili v Grécku množstvo požiarov, ktoré sa v teple šíria tiež v dôsledku silného vetra. Za uplynulých 24 hodín v krajine zaznamenali 51 lesných požiarov, uviedli príslušné úrady na sociálnej sieti Twitter.

S vysokými teplotami bojujú aj na Cypre

Ostrov Samos vo východnej časti Egejského mora býva zvlášť ťažko postihnutý požiarmi v období leta už 20 rokov. Bez požiaru na ostrove bol len rok 2016, napísali grécke noviny Proto Thema.

S mimoriadne vysokými teplotami a vlnou horúčav bojujú aj na Cypre. Podľa predpovedí by cez víkend mala teplota vo vnútrozemí ostrova vystúpiť až na 41 stupňov Celzia. Cyperský meteorologický úrad v piatok odporučil, aby deti a starší ľudia podľa možnosti zostali vo svojich domovoch. Lekári tiež verejnosti odporučili, aby sa vyhla konzumácii alkoholu a sladených nápojov, namiesto nich pila veľa vody a opaľovanie sa na slnku obmedzila na niekoľko minút.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok