Kováčik na súde tvrdil, že Kudličku nepozná a vidí ho prvý raz v živote

TA3 TASR
14.7.2021 13:01

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik v stredu pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku vyhlásil, že údajného bosa takáčovcov Ľubomíra Kudličku vidí prvý raz v živote. Obžaloba dáva Kováčikovi za vinu aj to, že mal v roku 2017 zabezpečiť prepustenie Kudličku z väzby, za čo mal dostať úplatok 50-tisíc eur.

Kováčik
TASR/Jakub Kotian

Kudlička pred súdom spochybnil pravdivosť výpovede Mateja Zemana, ktorý minulý týždeň usvedčoval Kováčika z prijímania úplatku. "Stotožňujem sa s pánom svedkom, čo sa týka pravdivosti výpovede pána Zemana," zdôraznil Kováčik.

Poznamenal, že dozorový prokurátor nevyhovel žiadnemu jeho návrhu. "Chcem uviesť, že aj v mojich veciach sa prokurátor veľmi ponáhľa a neviem prečo," doplnil bývalý šéf Úradu špeciálnej prokuratúry.

V stredu pokračuje piaty pojednávací deň procesu s obžalovaným Kováčikom. Bývalý špeciálny prokurátor čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Tvrdí, že je nevinný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok