Vodohospodári odstraňujú následky búrok, lokálne povodne zasiahli viacero okresov

TA3 TASR
14.7.2021 09:30

V okrese Prešov, Stará Ľubovňa, Sabinov a Bardejov vodohospodári evidovali v stredu k 6:00 hod. vplyvom lokálnych zrážok zástupcami samospráv vyhlásené stupne povodňovej aktivity (SPA). Ako informoval hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Marián Bocák, SPA sa môžu počas dňa meniť.

Búrka mraky
TASR/DPA

"V súčasnosti pozorujeme na vodných tokoch východného Slovenska ustálenosť až mierny pokles hladín. SVP má v teréne 83 pracovníkov a 62 kusov techniky, vykonávajú bezprostredné zabezpečovacie práce po povodni na miestach, kde je to možné. Ide najme o stabilizáciu svahov a odstraňovanie nánosov," uviedol Bocák.

V obci Lenartov v okrese Bardejov bol odvolaný tretí SPA a ponechaný druhý. V okrese Prešov v obci Malý Šariš, Miklušovce, Župčany, Rokycany, Kvačany a v meste Veľký Šariš platí stále tretí SPA. Tretí SPA platí v okrese Stará Ľubovňa v obci Mníšek nad Popradom, Sulín, Jarabina, Kremná, Hraničné a v okresnom meste Stará Ľubovňa. V okrese Sabinov platí tretí SPA v obci Miľpoš, Lúčka, v meste Lipany a druhý SPA v obci Kamenica. V obci Zborov v okrese Bardejov aktuálne platí druhý SPA.

Podľa Bocáka v mnohých prípadoch boli lokálne povodne spôsobené vnútornými vodami, a teda stekaním vôd z lesov a polí.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok