Pridáva sa aj Banská Bystrica, vo vakcinačných centrách budú očkovať bez objednávky

TA3 TASR
13.7.2021 13:41

Záujemcovia o očkovanie proti ochoreniu Covid-19 už v očkovacích centrách Banskobystrického samosprávneho kraja nebudú potrebovať pozvánku od Národného centra zdravotníckych informácií s prideleným termínom.

Nové prípady
TASR/Jaroslav Novák

Samosprávny kraj tak urobí pokusne už koncom tohto týždňa, prednosť však stále budú mať registrovaní záujemcovia s prideleným termínom.

Očkovať budeme vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech, rovnako budeme podávať druhú dávku vakcíny od AstraZenecy. V prípade, že pôjde o druhú dávku, je potrebné so sebou priniesť potvrdenie o zaočkovaní prvou dávkou a na túto skutočnosť upozorniť personál očkovacieho centra," uviedol vedúci oddelenia zdravotníctva Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Martin Caudt.

Kombinácia vakcín nie je možná

Zároveň zdôraznil, že pre ľudí, ktorí doposiaľ očkovaní neboli, je v súlade so štátnou očkovacou stratégiou určená v očkovacích centrách kraja výhradne vakcína od Pfizer/BioNTech. Rovnako platí, že druhá dávka očkovacej látky musí byť zhodná s prvou.

Nie je teda možné, že ak ste dostali prvú dávku vakcíny od AstraZenecy, prídete na druhú dávku od Pfizer/BioNTech. Stále tiež platí, že prednosť budú mať registrovaní záujemcovia. Ľudí bez pozvánky preto prosíme o trpezlivosť a dôsledné rešpektovanie pokynov personálu očkovacích centier,“ uzavrel Caudt.

Banskobystrický samosprávny kraj si od tohto kroku sľubuje zjednodušenie celého procesu, ale aj zvýšenie záujmu o vakcínu u tých, ktorí doposiaľ váhali alebo bol pre nich proces registrácie administratívne príliš náročný.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok