Prvú dávku má už 11-tisíc detí do 14 rokov. Pribudlo aj zaočkovaných tínedžerov

TA3 TASR
12.7.2021 16:05

Vo veku 12 až 14 rokov bolo k štvrtku zaočkovaných prvou dávkou očkovacej látky proti ochoreniu Covid-19 viac ako 11.000 detí. Druhú dávku vakcíny v tejto vekovej kategórii dostalo 197 osôb. Povedala to hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Deti dostanú k vakcíne kartu so 150 eurami. Grécka vláda tak chce motivovať k očkovaniu
TASR/AP (ilu)

"Vo vekovej kategórii od 15 do 17 rokov má prvú dávku očkovacej látky takmer 30.500 tínedžerov, druhú dávku vakcíny takmer 11.200 detí," priblížila s tým, že záujem očkovať vo svojej ambulancii má 120 pediatrov a 349 všeobecných lekárov pre dospelých. Zmluvy sa podľa jej slov postupne spracúvajú, počet očkujúcich lekárov v ambulanciách postupne rastie.

Z hľadiska očkovania detí a tínedžerov MZ SR zdôraznilo, že ide o účinnú prevenciu voči ochoreniu Covid-19, prípadne zabránenie jeho ťažšieho priebehu. Eliášová prízvukovala, že čím viac bude zaočkovaných detí a dospievajúcich v tomto veku, tým väčšia šanca bude na jeseň na plynulé prezenčné vyučovanie v školách.

Rezort zdravotníctva pripomína, že zaočkované dieťa ochráni seba aj deti v kolektíve. "Doprajme deťom plnohodnotné vzdelanie a nedovoľme, aby sme tu mali ďalšiu vlnu pandémie, ktorá by opäť priniesla množstvo úmrtí a preplnené nemocnice. Pomôžme spolu vyčerpaným zdravotníkom tým, že zaočkujeme seba aj svoje dieťa, ak má viac ako 12 rokov," uzavrela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok