Popadané stromy i zaplavená cesta. Hasiči pomáhali na východe

TA3 TASR
11.7.2021 17:25

Intenzívne popoludňajšie búrky si v nedeľu vo viacerých okresoch Prešovského a Košického kraja vyžiadali zásahy hasičov, ktorí museli odstraňovať z ciest popadané stromy. V Bardejovskom okrese cestu zaplavilo.

Hasiči búrka 1140 px (SITA/Martin Medňanský)
SITA/AP

Prišli búrky s krúpami

V Prešovskom kraji sa to týka okresov Bardejov, Vranov nad Topľou či Stropkov. „Momentálne sú hasiči na výjazde z Bardejova v oblasti obcí Lukavica, Rešov, sú tam popadané nejaké stromy,“ uviedla operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Spadnutý strom zatarasil aj cestu medzi obcou Vyšná Voľa a Lukavicou v Bardejovskom okrese. Podobná situácia je i v Košickom kraji, kde zaznamenali búrky aj s krúpami.

„Máme viacero výjazdov, ide čisto o popadané stromy, viac-menej je to Košický a Michalovský okres. V Košiciach to bola ulica Laborecká, Považská či hlavný ťah na Rožňavu medzi Poľovom a Perešom,“ povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach.

V Bardejove zaplavilo cestu

Silná búrka s prívalovým dažďom zaplavila v nedeľu popoludní cestu I. triedy v obci Lenartov v Bardejovskom okrese, ako aj dvory a sčasti aj pivnice rodinných domov. Cesta sa stala neprejazdnou a museli ju uzavrieť, v obci vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity. Informovala o tom starostka Lenartova Jana Blanďová.

„Voda udrela z lesov a podmyla cestu I. triedy, udrela do dvorov rodinných domov a začala zaplavovať aj pivnice. Tak sme sa zmobilizovali, prišli tu hasiči, vyhlásili sme tretí stupeň povodňovej aktivity, zabezpečili sme techniku a teraz to dávame do poriadku. Stále však prší, takže nevieme, čo z toho bude, dúfame, že to ustane,“ povedala starostka.

K zaplaveniu cesty došlo podľa nej v krátkom čase, rozvodnil sa pritom inokedy malý potôčik a prietok pod hlavnou cestou zahatali nánosy dreva. „Zalialo záhradky a dvory domov, niekomu to vošlo aj do pivníc, teraz čistíme aj prietoky, po ceste je však strašne veľa blata, hliny a dreva,“ dodala. V obci zvolali krízový štáb a situáciu riešia v spolupráci s ďalšími zložkami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok