Hrozia búrky i povodne, varuje SHMÚ. Platia aj výstrahy

TA3 TASR
11.7.2021 16:35

Silnejšie búrky možno očakávať do nedeľného večera aj vo východných okresoch krajiny, kde platí výstraha druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe Slovenský hydrometeorologický ústav.

Humberto búrka Bermudy hurikán 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Výstraha prvého stupňa pred búrkami platí pre celé územie Slovenska až do pondelkového rána. Vo viacerých okresoch na východe tiež hrozia prívalové povodne.

Výstrahy druhého stupňa pred búrkami platia do 18.00 h pre takmer celý Prešovský kraj, ako aj okresy Gelnica, Košice okolie, Spišská Nová Ves, Michalovce a Sobrance. "S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 až 50 milimetrov a nárazy vetra s rýchlosťou 70 kilometrov za hodinu," približujú meteorológovia.

Na východe platia výstrahy 2. stupňa pred búrkami aj povodňami shmu.sk

SHMÚ upozorňuje, že pri búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch, ako aj stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov. Vydal tiež výstrahu druhého stupňa pred povodňami, a to pre okresy Kežmarok, Levoča, Prešov, Bardejov, Svidník, Stropkov, Sobrance a Košice okolie. Výstrahy sa priebežne aktualizujú podľa hydrometeorologickej situácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok