Protest v Bratislave zmenil miesto, dav sa presunul k prezidentskému palácu

TA3
10.7.2021 17:26

Protestujúci sa v sobotu v podvečerných hodinách presunuli k prezidentskému palácu. Niesol sa v podobnom duchu ako pred Úradom vlády. Na protest v centre hlavného mesta reagovala aj polícia. Hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff uviedol, že protestujúci neporušili žiadne nariadenia.

Polícia počas sobotného verejného zhromaždenia v Bratislave nezaznamenala žiadne prípady narušenia verejného poriadku. Situáciu na území hlavného mesta však naďalej monitoruje.

Tisícky nespokojných ľudí prišli v sobotu na Námestie slobody v Bratislave, aby vyjadrili svoj nesúhlas s opatreniami vlády v boji s pandémiou nového koronavírusu. Pred Úradom vlády SR protestovali proti očkovaniu a zotročovaniu Slovenska. Vyzvali na okamžité zastavenie podľa nich nebezpečného očkovania, najmä detí. Nechýbala ani kritika situácie a podmienok na hraniciach. Dav sa neskôr presunul pred Prezidentský palác.  

"Nezaznamenali sme žiadne prípady narušenia verejného poriadku, jedna osoba bola predvedená na príslušný policajný útvar z dôvodu podania vysvetlenia v súvislosti s používaním dronu," priblížil Szeiff. Ubezpečil, že na verejný poriadok na území Bratislavy dohliadal dostatočný počet policajtov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok