Pred Úradom vlády sa zišli protestujúci, sú proti očkovaniu i opatreniam

TA3
10.7.2021 14:22

Tisícky nespokojných ľudí prišli v sobotu na Námestie slobody v Bratislave, aby vyjadrili svoj nesúhlas s opatreniami vlády v boji s pandémiou nového koronavírusu. Pred Úradom vlády SR protestovali proti očkovaniu a zotročovaniu Slovenska. Vyzvali na okamžité zastavenie podľa nich nebezpečného očkovania, najmä detí.

"Okamžite stop experimentovaniu na ľuďoch, deťoch obzvlášť, toxickou experimentálnou vakcínou, na ktorých prebiehajú klinické štúdie. Nie sme pokusné králiky," odkázali občania. Davom sa niesli zároveň výkriky o tom, že sa nedajú nielen očkovať, ale ani testovať. Za problém označili nie tých, ktorí sa očkovať nedajú, ale liečbu zaočkovaných.

Rečníci i protestujúci odsúdili tiež segregovanie ľudí v 21. storočí, ktoré je podľa nich neprípustné. Rečníci tiež odkázali, aby sa ľudia nerozdeľovali, ale spájali, a to tí, ktorí sa očkovať nechcú, dať spolu s tými, ktorí systému veria a zaočkovali sa.

Na proteste, ktorý podporili aj niektorí politici, zazneli tiež viaceré vulgarizmy a expresívne vyjadrenia na adresu prezidentky SR Zuzany Čaputovej i niektorých koaličných politikov či odborníkov. Obyvatelia im zároveň odkázali, že Slovensko si nedajú. Na pódiu vystúpili aj niektorí zástupcovia Slovákov žijúcich v pohraničí, ktorí žiadajú úpravu podmienok na hraniciach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok