Hraničný priechod Sudomeřice-Skalica zablokovali protestujúci

TA3 ČTK
10.7.2021 10:49

Asi 40 protestujúcich ľudí s 15 vozidlami v sobotu zablokovalo hraničný priechod Sudomeřice-Skalica. Žiadajú otvorenie hraníc bez kontrol. Protest je pokojný a autá cez hranice prechádzajú tzv. starou cestou. Informáciu priniesla ČTK.

Slovensko sprísnilo hraničný režim v súvislosti so šírením nákazlivejšej mutácie delta. Počas týždňa nečakane uzavrelo aj menšie hraničné priechody s Českom, ktoré sú už ale znovu otvorené. Sudomeřice sú v tesnej blízkosti slovenského mesta Skalica. Ľudia z oboch strán hraníc majú rodinné väzby a bežne chodia do druhého mesta na nákupy, k lekárovi aj do zamestnania.

Priechod protestujúci zablokovali autami približne o 9:00. Na mieste sa debatuje, hrá hudba, uviedla ČTK. Sú vidieť aj transparenty. Niektoré sú slovenské, niektoré české, napríklad "Žiadne kontroly na hraniciach" alebo "Rovnaké podmienky pre všetkých".

Na mieste je slovenská polícia, dohliadať by mala na prejazdy na Slovensko. Kamióny aj osobné autá hraničným priechodom neprejdú obojsmerne, v mieste sa otáčajú, a prechádzajú tzv. starou cestou. Protest je plánovaný do 14:00.

Cestujúci na Slovensko, ktorí neboli očkovaní proti ochoreniu Covid-19, musia od piatku po vstupe do krajiny nastúpiť do karantény. Povinná izolácia sa nevzťahuje napríklad na tranzitnú dopravu a v prechodnom období ani na pendlerov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok