Letný manuál krásy: Horúčavy si žiadajú iný prístup k pleti i vlasom

TA3/zm
12.7.2021 08:00

Doma sa krásne nalíčite, no len čo prídete do práce a zbadáte svoju tvár v zrkadle viete, že vaša snaha bola márna.

Letný manuál krásy: Horúčavy si žiadajú iný prístup k pleti i vlasom
Pexels/Alexander Stemplewski

V horúčavách nedrží mejkap tak ako by mal, pleť má sklony k akné z neustáleho potenia sa a ani s vlasmi to nie je ono. Zmeňte kozmetiku i prístup, leto si to priam vyžaduje.

Hydratačné krémy

Letnú starostlivosť o pleť zoberme od základov. Prvé, čo by ste mali urobiť, je výmena denného krému za taký, ktorý má extra ľahkú štruktúru. Hutnejšie konzistencie si ponechajte na jeseň a zimu. Dbajte na to, aby pleťový krém pokožku dobre hydratoval a ideálne mal v sebe aj SPF minimálne 30.

Nezabúdajte, že zvláčniť potrebuje aj koža na celom tele. Natierajte sa častejšie a pokojne si predtým doprajte peeling. Mnoho žien sa bojí, že scrub zošúcha opálenie, no pokiaľ to nepreháňate, nepripraví vás o hnedé farbu, ale zabezpečí, že koža zložky z telového mlieka prijme do hĺbky.    

Vymeňte mejkap i rúž

Dekoratívna kozmetika je v letných horúčavách tiež témou. Keďže po chvíli sa rozteká na tvári, chce to zmenu výrobkov. Mejkap potrebujete pri opálenej pokožke aj tak v inom odtieni, ale možno si vystačíte i bez neho. Alternatívou sú napríklad BB krémy, ktoré sú pre našu pokožku oveľa ľahšie. Pokiaľ nemáte na pleti farebné nerovnosti, ako napríklad pigmentové škvrny, vzdajte sa na pár mesiacov mejkapu úplne a fixujte tvár len púdrom, aby ste sa neleskli.

Vymeňte aj rúž a nahraďte ho farebným balzamom na pery alebo leskom. Jednak pôsobia na perách oveľa sviežejšie, čo sa hodí k letnému looku, ale tieto produkty dodajú vašim ústam viac hydratácie než rúže. Keď lesk alebo balzam „zjete“, jednoducho ho aplikuje nanovo, kým s klasickým rúžom by ste sa museli trošku viac pohrať.

Vodeodolná špirála

Samozrejmosťou letnej kozmetickej taštičky je výmena klasickej špirály za vodeodolnú. To neplatí len v prípade, že sa idete kúpať. Čierna farba by sa vám mohla okolo očí roztekať aj pri bežnom potení. Prípadne zvážte moderné možnosti úpravy mihalníc ako je lashlifting či umelé nalepené trsy a máte vybavené, nemusíte si maskaru nanášať vôbec.  

Jednoduché účesy

Pod vplyvom horúčav sa inak správajú aj vaše vlasy. Ak ste zvyknuté natáčať si ich alebo vytvárať objem fénom, rovno na to zabudnite. Práve pri rozpustených vlasoch sa krk potí ešte viac a celý účes padne rýchlejšie. Najideálnejšími spôsobmi, ako si v lete upraviť vlasy, sú chvosty a drdoly.    

Témy: Pokožka Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok