Vodeodolná špirála je na leto ako stvorená, dlhodobé používanie však ničí mihalnice

TA3/zm
18.6.2021 16:00

S letným počasím sa prirodzene mení aj obsah našich kozmetických tašiek. Jednou zo zmien je výmena klasickej špirály za vodeodolnú riasenku. Zvykli si na ňu nielen ženy, ktoré sa chodia v horúčavách kúpať. Oceníte ju aj celkovo pri nadmernom potení. Výhody takejto maskary sú bezpochyby všetkým dámam známe. Poznáte ale aj negatíva dlhodobého používania?

Vodeodolná špirála je na leto ako stvorená, dlhodobé používanie však ničí mihalnice
Pexels/Andrea Piacquadio

Letným počasím sa prirodzene mení aj obsah našich kozmetických tašiek. Jednou zo zmien je výmena klasickej špirály za vodeodolnú. Bežný kozmetický prípravok, ktorý pozná každá žena, no nie všetky vieme o negatívach, ktoré so sebou prináša.

Dehydratácia

Nemusíte sa báť dažďa, kúpania ani nadmerného potenia v horúčavách. Vodeodolná riasenka vás ochráni za každých okolností a na rozdiel od klasickej sa po pár hodinách od nanesenia na riasy nemrví a neopadáva.    

Ak si zvyknete na vodeodolnú špirálu počas leta, možno by ste si ju rady ponechali aj na jeseň alebo v zime. Veď výhody platia stále, za každého počasia. No pozor, nie je určená na dlhodobé používanie, pretože mihalnice vysúša a dehydruje, keďže produkt ako taký obsahuje málo vody.

V dôsledku jej častého používania by sa vám mohlo stať, že sa vaše riasy začnú lámať a vypadávať, pretože nevydržia záťaž, ktorú vodeodolné špirály so sebou prinášajú.

Vodeodolná špirála Pixabay/Bruno /Germany

Iné odličovanie

Keďže má vodeodolná špirála odolávať vode, budete s ňou bojovať aj večer pri odličovaní. S bežným prípravkom si nevystačíte a budete musieť siahnuť po produktoch napríklad na báze oleja. To by bolo v poriadku, ale opäť pri nich pleť trpí. Očné okolie je citlivé a odličovanie tohto typu je preň ako chemický kokteil. Nečudujte sa, ak vám po pár mesiacoch pribudnú vrásky okolo očí. Vykompenzovať to však počas používania v lete dokážete extra dávkou očného krému a nasadením séra na povzbudenie rastu rias.

Platí opäť pravidlo, že všetkého veľa škodí, ale neznamená to, že sú vodeodolné špirály zlé a nemáte ich používať. Len to obmedzte v zdravej miere.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok