Otvoria hraničné priechody? Polícii má pri kontrolách pomôcť ďalších 700 ľudí

TA3 TASR
7.7.2021 12:21

Pri zabezpečení režimu na hraniciach pomôžu aj príslušníci Finančnej správy a Zboru väzenskej a justičnej stráže. Vláda v stredu schválila vyčlenenie maximálne 500 ozbrojených príslušníkov Finačnej správy a 200 príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže denne do konca roka 2021.

Na hraniciach pomôžu aj príslušníci FS a ZVJS
TASR/František Iván

Podľa potreby a aktuálneho vývoja situácie budú nasadzovaní do spoločných hliadok spoločne s príslušníkmi polície na bývalých hraničných priechodoch na vnútornej schengenskej hranici s Maďarskom, Rakúskou republikou, Českou republikou a Poľskou republikou, ako aj na zabezpečovanie verejného poriadku a v súvislosti s opatreniami v boji proti novému koronavírusu na celom území Slovenskej republiky,“ uviedlo Ministerstvo vnútra SR v predloženom materiáli.

Po schválení posilnenia personálnych kapacít, by chcela polícia postupne otvárať malé hraničné priechody, ktoré sú momentálne uzavreté. Uistil o tom minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO).

"Máme 33 malých hraničných priechodov, ktoré boli uzavreté, budeme sa snažiť postupne čo najviac z nich sprejazdniť,“ povedal po rokovaní vlády. Potvrdil, že sa takisto na vybraných hraničných priechodoch, kde to situácia dovoľuje, uvažuje o vytvorení špeciálneho pruhu pre zaočkovaných. 

Režim sa môže sprísňovať

Minister takisto naznačil, že ak dôjde v okolitých krajinách k zhoršeniu pandemickej situácie, sprísni sa aj režim na hraniciach. Poukázal pritom na rastúce reprodukčné číslo v Českej republike.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok