Celulitídy vás najúčinnejšie zbaví voda, nie drahé kozmetické produkty

TA3/zm
5.7.2021 16:00

Všetky ženy bojujú s pomarančovou pokožkou. Niektoré viac, iné menej. Tajomstvo tých, ktoré celulitída netrápi je okrem genetiky i v zdravom pitnom režime. Ak chcete mať hladkú kožu, záleží na tom, čo pijete.

Celulitídy vás najúčinnejšie zbaví voda, nie drahé kozmetické produkty
Pexels/cottonbro

Niekedy tie najjednoduchšie riešenia bývajú tie najúčinnejšie. Platí to i v prípade boja s celulitídou, ktorá trápi až 80 percent ženskej populácie. Nie je pravda, že by sa týkala len dám s nadváhou. Pomarančová koža trápi aj štíhle ženy. Drahé krémy, gély či peelingy ani zďaleka nezaberú na pomarančovú pokožku tak, ako obyčajná čistá voda.

Zadržiavanie vody v tele

S pitným režimom má množstvo ľudí problém, pritom je to najprirodzenejšia cesta k zdravému i krásnemu telu. Pri celulitíde to platí niekoľko násobne. Ak nemáte dostatočný prísun tekutín, organizmus produkuje hormón vasopresín, ktorý zadržiava vodu v tele. A práve tak vznikajú nepekné jamky na pozadí alebo stehnách.

Vyplavte toxíny

Ak doprajete svojmu telu dostatok čistej vody, bude fungovať i detoxikačne. A presne to pri boji s celulitídou potrebujeme. Voda udržiava funkčnosť buniek, hydratuje tým pádom i pokožku a ak má dostatok vlahy, nebudú sa na nej tvoriť hrboľčeky. V prípade, že ste si počas dňa dopriali aj niečo nezdravé, bude to opäť voda, ktorá z tela vyplaví toxíny.

Záleží na vode

Keď už hovoríme o pitnom režime, je dobré pripomenúť si, že nie je voda ako voda. Možno si dáte denne dostatok pohárov, no máte v nich tú správnu tekutinu? Sladené nápoje majú niekedy s obyčajnou vodou len pramálo spoločné. Ak chcete zaútočiť na celulitídu, v takom prípade siahajte po obyčajnej čistej vode, minerálke alebo nesladených čajoch.

Pozor však aj na bublinky, takže ani s minerálkou to nepreháňajte. A absolútnym tabu by mal byť bublinkový alkohol. Oxid uhličitý v týchto nápojoch len podporí tvorbu celulitídy, takže ak sa jej chcete zbaviť, obmedzte pitie.  

Voda v sprche

Napokon, voda v inom zmysle, a to v sprche. Pravidelné masáže kritických partií dokážu s celulitídou divy, pretože nimi rozprúdite cirkuláciu krvi i lymfy v tele. Vyskúšajte prepnúť sprchovú hlavicu na silný prúd vody a masírujte ňou zadok i stehná. Ak tento rituál zaradíte do svojej dennej starostlivosti, uvidíte vďaka pravidelnosti pomerne rýchlo výsledky.   

Celulitída trápi až 80 percent ženskej populácie a netýka sa len dám s nadváhou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok