Union sprostredkuje digitálny COVID preukaz cez aplikáciu

TA3 TASR
30.6.2021 15:31

Union zdravotná poisťovňa sprostredkuje digitálny COVID preukaz EÚ cez svoju mobilnú aplikáciu. Stačí, ak si aplikáciu poistenec stiahne. Informovala o tom hovorkyňa Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

Union sprostredkuje digitálny COVID preukaz cez aplikáciu
TSAR/AP

Informácie nahrajú do systému 

Digitálne COVID preukazy EÚ začnú na území Európskej únie platiť od 1. júla. "Naši poistenci ich môžu získať na všetkých pobočkách po celom Slovensku alebo jednoducho cez mobilnú aplikáciu, vďaka ktorej si môžu stiahnuť certifikát priamo do svojho mobilu," uviedla Elena Májeková, riaditeľka sekcie zdravotného poistenia v Union ZP.

Platnosť digitálneho COVID preukazu EÚ bude rovnaká, ako keby si ho poistenec stiahol cez štátny systém.

Aktuálnosť údajov v aplikácii bude závisieť od rýchlosti, s akou bude Union ZP dostávať dáta od Národného centra zdravotníckych informácií. "To znamená, že vždy, keď dostaneme najnovšie údaje, napríklad o tom, že niekto z našich poistencov bol zaočkovaný druhou dávkou vakcíny, automaticky to ihneď nahráme do systému bez ďalšieho zdržiavania," spresnila Dupaľová Ksenzsighová.

Poistenci nemusia žiadať o aktualizáciu údajov

Dodala, že ako prvé nájdu vo svojich mobilných aplikáciách poistenci Union ZP certifikáty o očkovaní, neskôr pribudnú aj informácie o výsledkoch antigénových a PCR testov alebo aj o prekonaní ochorenia COVID-19.

"Výhodou mobilnej aplikácie je, že poistenci nemusia zakaždým žiadať o aktualizáciu údajov v aplikácii, tie sa budú automaticky prepisovať na základe najnovších informácií od NCZI," uviedla Májeková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok