Pôdohospodárska platobná agentúra bude mať nového šéfa

TA3 TASR
30.6.2021 13:59

Novým generálnym riaditeľom Pôdohospodárskej platobnej agentúry bude Jozef Kiss. Oznámil to počas rokovania vlády minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan. Agrominister zároveň odvolal z postu doterajšieho šéfa PPA Jaroslava Jánoša.

Vlčan: Situácia je kritická

"Chcel by som informovať, že som odvolal z pozície generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry pána Jánoša a na pozíciu nového generálneho riaditeľa som vymenoval Jozefa Kissa," priblížil Vlčan. Od nového vedenia PPA Vlčan očakáva zrýchlenie procesov, a najmä zabezpečenie splnenia podmienok na udelenie trvalej akreditácie PPA.

"Situácia v PPA je kritická. Reálne hrozí, že ak nesplníme stanovené podmienky, PPA v polovici októbra príde o akreditáciu. Takýto scenár nemôžeme v žiadnom prípade pripustiť. A nemôžeme si dovoliť ani najmenšie zaváhanie. Keďže nám nezostáva veľa času, rozhodol som sa po vyhodnotení doterajšieho vývoja a skúseností vymenovať do pozície generálneho riaditeľa PPA skúseného krízového manažéra. Som presvedčený, že nový generálny riaditeľ zrýchli proces ozdravenia PPA a predovšetkým zabezpečí v stanovenom termíne splnenie podmienok na udelenie trvalej akreditácie," doplnil  Vlčan.

Nový šéf z prostredia bankovníctva

Jozef Kiss vyštudoval Fakultu verejnej politiky a verejnej správy na Vysokej škole Danubius v Sládkovičove. Jeho profesionálna prax je spätá s bankovníctvom. V rokoch 2006 až 2011 zastával manažérske posty v Slovenskej sporiteľni a v období 2012 až 2020 v Slovenskej pošte. V období rokov 2018 až 2020 bol zároveň členom predstavenstva Slovenskej pošty.

PPA funguje od roku 2004. Počas doterajšej existencie vyplatila celkovo takmer 12 miliárd eur, len v minulom roku to bolo skoro 800 miliónov eur. Agentúra od svojho vzniku implementuje Spoločnú poľnohospodársku politiku (CAP) EÚ, Spoločnú rybársku politiku EÚ a štátnu pomoc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok