PPA má nového výkonného riaditeľa. Chce zaviesť register nájomných vzťahov

TA3 TASR
17.5.2021 16:55

Nový výkonný riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry Marián Bulla v pondelok oficiálne nastúpil do funkcie. Informovala o tom Erika Turček Pfundtnerová z oddelenia komunikácie. Spresnila, že do PPA prichádza Bulla s bohatými skúsenosťami a praxou z oblasti geodézie, katastra a pozemkových úprav. Výsledkom jeho práce sú aj dnes verejne dostupné údaje o nehnuteľnostiach na katasterportáli.

PPA má nového výkonného riaditeľa. Chce zaviesť register nájomných vzťahov
TASR/Jaroslav Novák

"Som rád, že tím PPA posilní skúsený odborník na oblasť geodézie. Verím, že sa nám spolu podarí opäť sa o niečo posunúť a priblížiť k modernej PPA," privítal ho na prvej porade vedenia agentúry generálny riaditeľ agentúry Jaroslav Jánoš.

Hovorkyňa dodala, že Bulla ako geodet často spolupracoval aj s farmármi a rokmi získal komplexný prehľad o tom, s čím zápasia a aké sú ich problémy v oblasti pozemkov.

"Európsky úrad pre boj proti podvodom aj Najvyšší kontrolný úrad SR opakovane poukazovali na veľké nedostatky v dokladovaní právnych vzťahov k nehnuteľnostiam. Cítim to ako problém, s ktorým treba pohnúť. Vo svojej novej funkcii sa chcem aktívne venovať príprave a zavedeniu registra nájomných vzťahov, ktorý bude slúžiť okrem iného aj ako silný kontrolný nástroj," povedal Bulla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok