Kauza televíznych zmeniek: Ako svedka predvolali aj Repčíka

TA3 TASR
30.6.2021 09:53

Pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku pokračuje v stredu hlavné pojednávanie so Štefanom Ághom, obžalovaným v kauze dvoch televíznych zmeniek TV Markíza.

Pokračuje proces v zmenkovej kauze, ako svedka predvolali aj Repčíka
TASR/Jakub Kotian

Bývalý príslušník SIS nie je na programe

Predvolaní sú ako svedkovia podnikateľ Jozef Dufčák, exriaditeľ TV Markíza Vladimír Repčík a ďalší svedkovia. Výpoveď bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby nie je na programe procesu v stredu a ani na hlavnom pojednávaní vytýčenom na budúci utorok 6. júla.

Obžalovaný, ako aj jeho právny zástupca Štefan Neszméry, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta a právni zástupcovia TV Markíza sa na proces v stredu dostavili.

Naposledy vypovedali Ťapáková aj Mika

Naposledy 7. júna pred súdom vypovedali bývalí riaditelia televízie Václav Mika, Zuzana Ťapáková a Matthias Settele. Predtým pár dní vypovedal odsúdený Marian Kočner a odsúdený exriaditeľ TV Markíza Pavol Rusko zase vypovedať odmietol.

Pojednávanie s Ághom sa začalo minulý rok v závere novembra. Obžalovaný vinu popiera a vyhlasuje, že žiadne zmenky nesfalšoval a ním podpísané zmenky sú pravé. Obžalobu podal prokurátor ÚŠP Šanta v júni minulého roka. Zmenky boli v sume 34,5 milióna eur.

Štefan Ágh v minulosti figuroval v kauze, v ktorej 12. januára tohto roku Najvyšší súd SR právoplatne odsúdil Ruska a Kočnera na 19-ročné tresty odňatia slobody, ako obvinený. Ágha, označovaného v kauze Gamatex za pravú ruku Kočnera, vylúčili na samostatné konanie. Počas procesu s odsúdenou dvojicou vypovedal ako svedok v júli 2019.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok