Útočník v Prahe postrelil zamestnankyňu úradu práce, v nemocnici zraneniam podľahla

TA3 TASR
29.6.2021 12:53

V Prahe na Bělehradské ulici sa v utorok dopoludnia strieľalo, postrelená žena v nemocnici zraneniam podľahla. Polícia momentálne pátra po páchateľovi, informovala česká spravodajská televízia ČT24.

"Z nemocnice prišla veľmi smutná správa. Postrelená žena zraneniam podľahla. Prípad vyšetrujú kriminalisti z oddelenia vrážd pražskej polície. Po páchateľovi pátra stovka policajtov, robíme maximum pre jeho dolapenie," informovala česká polícia na sociálnej sieti. 

Polícia žiada verejnosť o spoluprácu a upozorňuje na to, že muž je nebezpečný a s veľkou pravdepodobnosťou aj ozbrojený. Zároveň uviedla, že po páchateľovi pátra aj za pomoci vrtuľníka a budovu, v ktorej k útoku prišlo, prehľadá Útvar rýchleho nasadenia.

"Podľa prvých informácií útočník postrelil zamestnankyňu úradu práce. Poškodená bola so zranením odvezená do nemocnice. V súčasnosti prebieha pátranie po páchateľovi, ktorý je vo veku okolo 60 rokov, má čiernu tašku cez rameno a na hlave šiltovku," píše sa v príspevku českej polície na sociálnej sieti Twitter.

Polícia pracuje aj s verziou, podľa ktorej môže byť útočníkom hľadaný Jiří Dvořák. Ten je podozrivý z napadnutia inej ženy, na ktorú zaútočil s leptavou látkou.
             

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok