Sulík porovnal Matoviča s Hegerom. Výrok expremiéra je vraj na trestné oznámenie

TA3
22.6.2021 13:17

Minister hospodárstva a predseda vládnej SaS Richard Sulík je presvedčený, že koalícia vydrží celé funkčné obdobie. Prístup nového premiéra Eduarda Hegera mu vyhovuje viac než štýl vládnutia šéfa OĽANO Igora Matoviča.

Richard Sulík 1140 px
Richard Sulík 1140 px

Množstvo výrokov už Sulík nerieši

SaS spraví všetko pre to, aby súčasná vládna koalícia pokračovala až do konca svojho funkčného obdobia, povedal Sulík v relácii Braňo Závodský Naživo na rádiu Expres. Sulík porovnal štýl vládnutia Matoviča a Hegera. Heger je podľa neho pokojnejší aj racionálnejší. Šéf SaS sa vyjadril, že v koalícii sa im funguje dobre.

Sulík má voči Matovičovi výhrady aj za to, že ministrerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú označil za podvodníčku. Podľa Sulíka je cez čiaru takto nazvať svojho koaličného partnera. "Je to na trestné oznámenie," povedal. Zároveň však Sulík tvrdí, že sa prestal "zaoberať veľkým množstvom výrokov Igora Matoviča".

Referendum by rešpektoval

V prípade, že v referende občania zahlasujú za predčasné voľby, tento výsledok bude pre SaS záväzný. "Vôľu ľudí bude SaS rešpektovať," zdôraznil Sulík. Poukázal na to, že aj jeho strana bola v minulosti iniciátorom referenda. Výsledok platného referenda sa podľa neho nemôže ignorovať.

Sulík sa však nazdáva, že od čias zbierania podpisov sa toho veľa zmenilo. Myslí si, že koniec Matoviča a nástup premiéra Hegera mal na ľudí upokojujúci efekt. Už dnes by podľa Sulíka 50 percent neprišlo hlasovať. 

Sulík sa zároveň vyjadril za lepšiu kontrolu hraníc v súvislosti s novými mutáciami koronavírusu. Je za mobilné odberové miesta na hraniciach, za kontrolu testov aj za domácu karantén, ako alternatívu k tej štátnej. Minister hospodárstva považuje očkovanie za východisko, on sám má za sebou prvú dávku vakcíny Pfizer.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok