Od júla končí v bratislavskej MHD 15-minútový lístok. Ročné predplatné zlacnie o štvrtinu

TA3 TASR
22.6.2021 10:30

Od júla sa v rámci Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji ruší 15-minútový lístok a lístok Karnet. Ceny ročných predplatných cestovných lístkov sa znížia priemerne o štvrtinu. Ďalšie predplatné cestové lístky budú väčšinou drahšie.

XY
TASR/Michal Svítok

Zvýšenie cien lístkov

Do Integrovaného dopravného systému budú po novom zaradené ďalšie obce mimo Bratislavského samosprávneho kraja. Generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy Zuzana Horčíková o tom informovala na utorkovej tlačovej konferencii.

 „Po novom bude stáť ročný predplatný lístok pre bratislavské zóny 100 a 101 199 eur,“ uviedla Horčíková s tým, že zvýšenie cien sa dotkne sedem, 30 a 90 dňových lístkov. S nezmenenou cenou zostane 30-minútový lístok, tiež 24-hodinový sieťový lístok. Horčíková vyhlásila, že do cien sú premietnuté inflačné vplyvy a zvýšené náklady dopravcov.

Rozšíri sa do ďalších miest

Ruší sa tiež poskytovanie 10-percentnej zľavy na nákup predplatných cestovných lístkov prostredníctvom Bratislavskej mestskej karty. „BMK, ktoré sú na platobných kartách vydávané bankovými ústavmi, budú aj naďalej použiteľné,“ spresnila s tým, že pôjde o dvojročné prechodné obdobie, počas ktorého už nebude možné uplatniť 10-percentnú zľavu.

Papierové cestovné lístky zakúpené v pôvodných cenách do 30. júna bude možné využiť do konca septembra. „Bude prechodné obdobie, keď budú môcť cestujúci tieto lístky využiť, konkrétne do 30. septembra. Výmena lístkov sa nebude realizovať.".

IDS BK sa od júla rozšíri do ďalších desiatich miest mimo BSK. Konkrétne do Kútov, Dlhej, Orešian, Košolnej, Zvončína, Suchej nad Parnou, Pustých Úľan, Sládkovičova a Galanty.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok