Rezort zdravotníctva hľadá šéfa novej agentúry, má pomôcť s plánom obnovy

TA3 TASR
22.6.2021 10:01

Ministerstvo zdravotníctva hľadá riaditeľa novej inštitúcie - Zdravotníckej implementačnej agentúry. Úlohou agentúry bude pomoc pri plnení reforiem pre oblasť zdravotníctva zo zdrojov plánu obnovy.

Rezort zdravotníctva hľadá šéfa novej agentúry, má pomôcť s plánom obnovy
TASR/Pavol Zachar

Od riaditeľa agenúry ministerstvo očakáva zodpovednosť za vybudovanie personálnych kapacít agentúry. Nastaviť má aj jej procesy. 

Inštitúcia má zamestnávať približne 70 odborníkov z rôznych disciplín, ako napríklad konzultantov pre medicínsku službu, projektový manažment, inžinierov, stavebníkov, analytikov či ľudí z oblasti digitalizácie a automatizácie.

Rezort žiada od nového šéfa inštitútu osobnú integritu, aktívnu znalosť anglického jazyka, schopnosť strategicky viesť organizáciu, riadiť zmeny či samostatnosť.

Samozrejmosťou je aj skúsenosť s riadením infraštruktúrnych projektov a prácou v zahraniční, ale aj skúsenosť s riadením multidisciplinárnych tímov, schopnosť získavať si ľudí, spájať ich ciele a hodnoty s hodnotami a cieľmi organizácie či efektívnu komunikáciu.

Na tento post sa môžu hlásiť osoby s odbornou praxou minimálne desať rokov v oblasti zdravotníctva, práva, ekonómie, stavebníctva, architektúry alebo iných príbuzných technických odboroch súvisiacich s predmetom činnosti organizácie. 

Záujemca o toto miesto má mať skúsenosť s riadením rozsiahlych investičných projektov nad desať miliónov eur alebo organizácie s rozpočtom nad desať miliónov eur ročne v trvaní minimálne päť rokov.

Pre zaradenie uchádzača do výberového konania sa požaduje vypracovanie projektu stratégie rozvoja organizácie vo forme prípadovej štúdie o riadení projektu výstavby nemocnice s kapacitou približne 600 lôžok. Štúdia by mala zahrnúť všetky fázy projektu od jeho prípravy až po zhotovenie diela.

Rezort ponúka riaditeľovi takejto inštitúcie tarifný plat 1373 eur. Záujemcovia o miesto môžu svoje prihlášky zasielať na adresu MZ SR do 20. júla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok