Starostlivosť o očné okolie: Ak nechcete vrásky, denný a nočný krém nestačí

TA3
18.5.2021 08:00

Časy, kedy predchádzajúce generácie žien používali na celú tvár a i telo jeden krém, sú nenávratne preč. Ak považujete prípravky určené pre očné okolie stále za zbytočné, presvedčíme vás o opaku.

Starostlivosť o očné okolie: Ak nechcete vrásky, denný a nočný krém nestačí
Beiersdorf

V minulosti neexistovalo také množstvo kozmetických produktov, aké máme k dispozícii dnes. Občas je to i na škodu, pretože si mnoho žien nevie krémy na pleť správne vybrať a nevidia zmysel v používaní viacerých výrobkov súčasne.

V porovnaní pleti dnešných žien, napríklad s pokožkou našich mám a babičiek, je však obrovský rozdiel. Nastal vplyvom zmeny ovzdušia, nezdravým životným štýlom, či iným druhom pohybu, prípadne jeho nedostatkom. A to je len niekoľko základných faktorov, ktoré ovplyvňujú stav nielen našej pleti.

Očný krém je základ

Ak stále ne ste fanúšikom vrstvenia kozmetiky, zamerajte sa aspoň na základnú starostlivosť, do ktorej patrí denný, nočný a očný krém. Práve posledný menovaný má obrovský zmysel a vysvetlíme vám prečo. Pokožka očných partií je na rozdiel od zvyšku tváre oveľa jemnejšia, tenšia a citlivejšia.

V okolí očí sa nenachádzajú takmer žiadne potné či mazové žľazy, preto táto časť tváre potrebuje inú starostlivosť než jej zvyšok.

Prípravok podľa veku

Očné okolie veľmi ľahko stráca vodu a bez pravidelnej hydratácie sa pokožka stenčí natoľko, že práve preto na tejto časti tváre badajú ženy prvé, prípadne najviditeľnejšie vrásky. S prípravkami na to určenými by sme mali začínať už okolo dvadsiatky, kedy krémy pôsobia ako prevencia. Aj pri neskoršom nábehu na „skin care“ však dokážete ešte čo-to zachrániť, potlačiť, alebo zmierniť.

V tridsiatke by ste sa mali zamerať na zloženie s vyšším obsahom živín. Po štyridsiatke, kedy je strata pružnosti už nezlomná, by očný krém mal okrem výživy a hydratácie plniť aj funkciu obnovy štruktúry pleti.

Samozrejme, po päťdesiatke to už chce zloženie vypínajúce a vyplňujúce pleť. V tomto veku vás môžu trápiť aj nepekné opuchy, ktoré vhodne zvolený očný krém dokáže rovnako vyriešiť. Nezameriavajte sa na konzistenciu kozmetických výrobkov, ale na ich funkciu, ktorá má korešpondovať nielen s vašim vekom, ale i prípadným estetickým problémom. Až následne si z množstva prípravkov vyberte, či vám vyhovuje viac krémová textúra, alebo produkty na olejovej či gélovej báze.

Kedy používať očný krém

Ak ste výber svojho očného favorita zvládli, ďalším podstatným krokom je načasovanie, a to v dvoch rovinách. Prvou je čas v rámci dňa. Krémy určené na starostlivosť o očné okolie by sa ideálne mali používať dvakrát denne, a to pri rannej i večernej rutine. Ak nestíhate alebo zabúdate a zvolíte si len jednu aplikáciu, uprednostnite rozhodne večernú.

Skvelým pomocníkom, ako nezabúdať na tento prípravok, je vložiť si ho do pohárika, v ktorom máte kefku na zuby. Väčšina žien má totiž v zásuvke s kozmetikou toľko téglikov a túb, že skrátka očný krém pravidelne prehliadnu. Na čistenie zubov pred spaním však zabudne máloktorá...

Druhou témou je, kedy očný krém použiť v rámci vrstvenia. Na to, aby dostatočne prenikol do pokožky, mal by predchádzať dennému či nočnému krému, ich textúra je totiž hutnejšia.

Témy: Pokožka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok