Pri zásahu NAKA zadržali aj bývalého podpredsedu Úradu pre verejné obstarávanie

TA3
17.6.2021 08:31

Ráno opäť zasahovala NAKA. Zadržali viac ľudí. Jedným zo zadržaných je podľa informácií TA3 Andrej Holák, bývalý podpredseda Úradu pre verejné obstarávanie. Holákovo zadržanie má súvisieť s obstarávaním IT systému pre finančnú správu.

V tejto súvislosti sú už obvinení milionár Michal Suchoba aj bývalý šéf finančnej správy František Imrecze, ktorý len pred pár týždňami začal spolupracovať s políciou. Holák nie je jediný zadržaný.

Hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka potvrdil, že NAKA zasiahla v rámci akcie Mýtnik II. Obvinila šesť osôb z trestných činov legalizácie príjmu z trestnej činnosti, korupcie a machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. „Národná kriminálna agentúra aktuálne vykonáva procesné úkony v rámci policajnej akcie s krycím názvom Mýtnik II,“ spresnil Slivka s tým, že viac informácií v tomto štádiu vyšetrovania nie je možné poskytnúť.

V rámci kauzy Mýtnik je od januára okrem iných obvinený aj podnikateľ Jozef Brhel, jeho brat Peter Brhel či bývalý šéf IT sekcie finančnej správy Milan Grega. Ich obvinenia sa podľa polície týkajú trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok