Nezabúdajte na starostlivosť o pleť po športe. Tieto zásady by ste mali dodržiavať

TA3/zm
14.6.2021 16:00

Pohyb bezpochyby prospieva našej kráse, no v tomto prípade nemyslíme len postavu. Po športe je ideálny čas na to, aby ste doprajete extra starostlivosť aj svojej pokožke.

Nezabúdajte na starostlivosť o pleť po športe. Tieto zásady by ste mali dodržiavať
Pexels/Andrea Piacquadio

Keď sa hýbete, rozprúdi sa vám krv v celom tele a už to je základ pre zlepšenie kvality pleti. Priamo po tréningu vaša tvár zrejme nevyzerá práve lákavo, všade červené fľaky či pot. Práve preto treba pokožke na celom tele dopriať špeciálnu starostlivosť. 

Rýchla sprcha

Samozrejmosťou po športovom výkone je sprcha. V nej by ste však nemali tráviť viac ako päť minút. Dlhší kontakt pokožky s vodou ju zbytočne vysušuje. Krv v tele vám po tréningu prúdi na plné obrátky a ak to chcete ešte viac podporiť, vyskúšajte striedanie teploty vody. 

Ak si vždy po cvičení umývate vlasy, mali by ste dbať na výber šampónu. Mali by ste siahnuť po takom, ktorý je určený na každodenné umývanie, nevysušuje vlasy ani vlasovú pokožku.

Sprchovanie po tréningu Beiersdorf

V prípade, že po tréningu vyriešite účes len stiahnutím do chvosta alebo drdola, dávajte pozor na to, aby ste si vlasy mokré od potu nelámali silným stiahnutím. Vyhnite sa tiež používaniu stylingových prípravkov, ktoré by na mokrých vlasoch urobili viac škody než osohu, keďže by prenikli hlbšie do ich štruktúry. 

Krémujte

Pokožka celého tela i tváre po športe príjme oveľa viac živín. Je to práve tým, že sa z organizmu vylúčili toxíny a rozprúdila sa krv. Po sprche je preto ideálny čas aplikovať rôzne telové mlieka, napríklad proti celulitíde či striám, alebo klasické hydratačné mlieko. Ich efekt bude výraznejší.

Krémovanie po tréningu Beiersdorf

Samostatnou kapitolou je tvár. Počas namáhavej fyzickej aktivity je vhodné nemať mejkap. Ak si ho však nechávate aj pri cvičení, po ňom musí ísť jednoznačne dole. 

Pleť po tréningu prijíma všetko ako špongia, ale určite nechcete, aby to bol pot a zvyšky líčidiel. Tvár si preto dôkladne umyte, odlíčte jemným tonikom, opäť opláchnite. Nasleduje výživný krém a až potom celkom nový mejkap.

Pleť po tréningu Beiersdorf

Tento krok je o to dôležitejší, čím viac je vaša pleť citlivá. Práve taká má sklon pri nesprávnej starostlivosti po športe upchávať póry a reagovať rôznymi vyrážkami.    

Témy: Pokožka sprcha
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok