Košický kraj začne očkovať Sputnikom. Najväčší záujem o ruskú vakcínu je v Michalovciach

TA3 TASR
11.6.2021 11:43

Košický samosprávny kraj začne očkovať ruskou vakcínou Sputnik V v sobotu 12. 6. vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Michalovciach.

Sputnik
TASR/AP (ilu)

„Zaočkovať by sme mali 800 ľudí, ktorým bol pridelený termín, pričom do dnešného dňa sa na očkovanie do Michaloviec prihlásilo 1300 záujemcov,“ informovala o tom v piatok hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková. Doplnila, že v rámci Slovenska je podľa údajov Národného centra zdravotníckych informácií najvyšší záujem o Sputnik práve v michalovskom očkovacom centre. K pondelku 7. júna sa tam prihlásilo zhruba 400 ľudí, k piatku je to viac ako trojnásobok.

KSK dostal z ministerstva zdravotníctva v prvom kole 800 vakcín Sputnik V. „Očkovanie Sputnikom je náročné, pretože po rozmrazení vakcíny je potrebné očkovaciu látku do dvoch hodín vyočkovať. Napriek tomu sme na túto vakcináciu organizačne aj technicky pripravení,“ povedal v pondelok predseda KSK Rastislav Trnka.

Počas víkendu 12. - 13. 6. bude v prevádzke aj veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach, kde budú očkovať vakcínou konzorcia Pfizer/BioNTech, a v Spišskej Novej Vsi, kde sa bude očkovať vakcínou Moderna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok