Ako jediný prežil pád lanovky. Chlapca už prepustili z nemocnice

TA3 TASR
10.6.2021 17:19

Chlapca, ktorý ako jediný prežil smrtiaci pád kabíny lanovky v Taliansku, vo štvrtok prepustili z nemocnice. Stav päťročného Eitana sa "veľmi zlepšil", uviedli miestne úrady.

Ako jediný prežil pád lanovky. Chlapca už prepustili z nemocnice
TASR/AP

Kabína lanovky spájajúcej mestečko Stresa na brehu jazera Lago Maggiore s horou Mottarone spadla 23. mája pod vrcholom z nosného lana. Pád ako jediný z 15 ľudí v kabíne prežil päťročný izraelský chlapec Eitan, ktorý pri nehode prišiel o oboch rodičov, mladšieho brata i prastarých rodičov. Eitan a jeho rodina pochádzali z Izraela a do Talianska sa podľa tamojších médií presťahovali v roku 2018.

Prepustenie Eitana, ku ktorému došlo vo štvrtok v ranných hodinách, potvrdili zdroje z nemocnice v Turíne. Chlapec, ktorý utrpel ťažké zranenia hrudníka a brucha, sa vrátil domov do Pavie v sprievode svojej tety, píše AFP.

Podľa stanoviska nemocnice bude trvať 60 dní, kým sa Eitan zotaví úplne. Talianske úrady v súvislosti s prípadom zadržali troch mužov na základe obvinení, že mali s brzdovým systémom úmyselne "manipulovať", aby zabránili vyradeniu lanovky z prevádzky. Hlavný technik Gabriele Tadini zostáva v domácej väzbe. Priznal totiž, že spôsobil znefunkčnenie bŕzd, pretože sa samy od seba uzamykali, keď bola lanovka v prevádzke.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok