Troch zadržaných po páde lanovky v Taliansku prepustili z väzby

TA3 TASR
30.5.2021 07:58

Taliansky sudca v sobotu neskoro večer rozhodol o prepustení troch mužov zadržaných v súvislosti s pádom lanovky, pri ktorom na severe krajiny zahynulo 14 ľudí. Jeden z nich zostane v domácej väzbe, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na talianske médiá.

Troch zadržaných po páde lanovky v Taliansku prepustili z väzby
TASR/AP

Hlavná prokurátorka v meste Verbania, Olimpia Bossiová, rozhodnutie sudcu potvrdila vo vyjadrení pre novinárov televízie RAI.

Minulú nedeľu (23. mája) kabína lanovky spájajúcej mestečko Stresa na brehu jazera Lake Maggiore s horou Mottarone spadla pod vrcholom z nosného lana. Pád ako jediný z 15 ľudí v kabíne prežil päťročný izraelský chlapec, ktorý zostáva v nemocnici v Turíne.

Talianska prokuratúra spustila v prípade vyšetrovanie podozrenia z neúmyselného zabitia a nedbanlivosti. V stredu polícia zadržala tri osoby, ktoré podľa vyšetrovateľov "manipulovali" s núdzovou brzdou v snahe zabrániť, aby lanovku vyradili z prevádzky.

Denník La Stampa na svojej webovej stránke informoval, že sudca v sobotu dospel k záveru, že nie sú dôvody držať týchto troch mužov vo väzbe, keďže nehrozí ich útek ani manipulácia s dôkazmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok