Kúpanie vo Váhu sa skončilo tragicky. Telo 13-ročného chlapca objavil vrtuľník

TA3 TASR
8.6.2021 09:46

Pátracia akcia po 13-ročnom chlapcovi, ktorý v pondelok okolo 17. hodiny skočil do rieky Váh pri obci Šúrovce v okrese Trnava, sa skončila s tragickým výsledkom.

Kúpanie vo Váhu sa skončilo tragicky. Telo 13-ročného chlapca objavil vrtuľník
Polícia SR - Trnavský kraj

Smutnú správu ohlásili pátrači, ktorí prehľadávali zo vzduchu vrtuľníkom brehy Váhu. Telo hlapca našli bez známok života približne sedem kilometrov od miesta, kde skočil do vody, v časti zvanej Šintavské Bane.

Polícia apeluje na rodičov maloletých detí, aby ich v žiadnom prípade nenechávali bez dozoru v blízkosti vodných zdrojov, nádrží a riek. Prúd vody je nestabilný a každý deň môže byť situácia na vode iná. Preto žiadame ľudí, aby mysleli najmä na svoju bezpečnosť a poučili deti, aby samé nevchádzali do vody. Týka sa to nielen neplavcov ale aj detí, ktoré vedia plávať.

Záchranné práce sa začali už v pondelok, ale večer museli byť prerušené pre tmu a silný tok rieky. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lena Košťálová. 

„Na miesto boli vyslané hasičské jednotky z Trnavy, Galanty a Serede s 11 príslušníkmi a šiestimi kusmi techniky. Po príchode na miesto jednotka okamžite spustila do rieky motorový čln, ktorý začal s prehľadávaním úseku až po Sereď. Prehľadávanie prebiehalo aj z vodnej hladiny v neoprénových oblekoch a taktiež aj z brehu rieky prostredníctvom hasičov z Dobrovoľného hasičského zboru obce Šúrovce a hasičskej štvorkolky. K udalosti dorazil aj sanitný automobil hasičskej záchrannej služby a taktiež technika občianskeho združenia Rescue Malé Karpaty,” dodala Košťálová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok