Cestujete do Česka? Od dnes už nemusíte ísť do karantény

TA3
7.6.2021 07:37

Od dnes už Slováci cestujúci do Česka nemusia ísť do karantény. Naši západní susedia nás totiž na cestovateľskej mape preradili do oranžovej farby. Na vstup do krajiny tak slovenským občanom stačí negatívny test, potvrdenie o prekonaní Covidu alebo očkovací certifikát.

Aké sú podmienky?

Od pondelka (7. 6.) sa Slovensko pre Českú republiku preraďuje z červených krajín do oranžových, teda krajín so stredným rizikom nákazy COVID-19. Slovenskí občania tak môžu do Česka pricestovať s negatívnym výsledkom antigénového testu nie starším ako 24 hodín alebo RT-PCR testu, nie starším ako 72 hodín, ktorý absolvujú pred vstupom na územie ČR. 

Štátny tajomník slovenského rezortu diplomacie Martin Klus (SaS) na sociálnej sieti informoval, že občania či rezidenti SR už od pondelka nebudú musieť absolvovať po príchode do Česka karanténu, ktorú mohli ukončiť len negatívnym RT-PCR testom vykonaným v ČR.

Pred vstupom do ČR majú Slováci podľa rezortu zahraničných vecí  povinnosť vyplniť príjazdový formulár, vzdialeným prístupom ho poslať príslušnej krajskej hygienickej stanici a predložiť doklad o jeho vyplnení na vyžiadanie pri hraničnej alebo pobytovej kontrole.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok