Tekutá diéta odplaví z vášho tela nielen prebytočné kilá, ale aj toxíny

Ta3/zm
5.6.2021 10:00

Napite sa do krásy! Správny pitný režim je jednoduchá možnosť, ako schudnúť ešte pred letom. Tieto recepty ľahko zvládnete aj zo surovín, ktoré už máte doma. Okrem kíl odídu z organizmu i nezdravé látky.

Tekutá diéta odplaví z vášho tela nielen prebytočné kilá, ale aj toxíny
Pixabay/silviarita

Keď sa povie zdravý pitný režim, väčšinou si predstavíte čistú vodu, nesladené čaje a minerálky. No ak chcete popri hydratácii tela aj čo-to zhodiť, urobte si tieto tri recepty a vydržte ich mať na jedálnom lístku zaradené aspoň týždeň popri ostatnej bežnej strave.

Raňajkové smoothie

Namixujte si tekuté raňajky v podobe ovocného smoothie, ktoré vás zasýti vďaka kombinácii s bielym gréckym jogurtom. Ak ho neobľubujete, môžete ho zmeniť za mandľové či kokosové mlieko a hutnosť kokteilu dodáte ovsenými vločkami. Ideálnou ovocnou surovinou do raňajkového smoothie sú broskyne alebo banány.

Raňajkové smoothie Pexels/Charlotte May

Klasické mliečne výrobky obsahujú ťažko stráviteľnú bielkovinu kazeín. Preto radšej siahajte po produktoch so živými kultúrami. Čo sa týka ovocia, banány síce nepodporujú chudnutie, ale ani sa z nich nepriberá. Vďaka nim dostanete do tela rýchli energiu, preto sú vhodné práve na ráno. Broskyne sú zas tvorené najmä vodou, nemajú žiaden tuk, pôsobia detoxikačne a znižujú chuť na sladké.    

Limonáda počas dňa

Urobte si osviežujúci nápoj, ktorý bude pracovať po celý deň na tom, aby sa vám naštartoval metabolizmus, odvodnili ste sa a skvele trávili. Takou kombináciou je mäta, uhorka, citrón a zázvor. Všetky ingrediencie nakrájajte do litra vody ešte večer a nechajte celú noc postáť.

Limonáda na chudnutie Pexels/Julia Zolotova

Cenné látky sa uvoľnia do nápoja, ktorý si na druhý deň so sebou môžete zobrať do práce. Ak vám jednotlivé zložky chutia, nemusíte ich vyhadzovať, smelo ich zjedzte.

Uhorka odvodňuje, citróny podporujú spaľovanie tukov a zázvor s mätou podporujú trávenie.

Večerná polievka

Ak prejdete na tekutú diétu, večer si naservírujte sýte, krémové polievky. Podstatnou zásadou však je vynechať na zahustenie múku či smotanu.

Zeleninová krémová polievka Pixabay/Bernadette Wurzinger

Vychádzajte zo sezónnej zeleniny ako je cuketa, mrkva, kaleráb, petržlen či hrach. V podstate nepotrebujete recept, pretože z toľkých druhov zeleniny vyčarujete vždy iný výsledok. Jednotlivé ingrediencie len uvarte do mäkka a rozmixujte. Tieto polievky chutia skvele aj za studena. Samozrejmosťou je neservírovať takúto večeru s rezancami či krutónmi.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok