Chybu napravili. Slovensko je na cestovateľskej mape už oranžové

TA3 TASR
3.6.2021 15:41

Slovensko už zaradili na cestovateľskej mape Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb do oranžovej fázy. Upozornil na to štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Martin Klus.

Dosiaľ bola SR označená ako červená, teda vysokoriziková krajina, a to napriek k zlepšujúcej sa pandemickej situácii. Dôvodom bolo zaslanie nesprávnych údajov, za čo sa Úrad verejného zdravotníctva SR ospravedlnil.

"ECDC dnes aktualizovalo svoju mapu už na základe správnych dát, ktoré im ÚVZ SR zaslalo. Úrad medzitým kontaktoval aj české zdravotnícke autority a situáciu im objasnil, aby viac nebolo Slovensko ani pre susedné Česko „červené“," vysvetlil Klus. Aj ďalšie krajiny, pre ktoré bolo Slovensko dosiaľ červené, môžu podľa neho teraz prehodnotiť podmienky vstupu pre prichádzajúcich zo Slovenska. "Máme napríklad echo, že Cyprus alebo Belgicko a niektoré z krajín, ktoré nás predtým preradili do „oranžovej kategórie“, a potom sme boli vrátení naspäť do červenej, budú konať veľmi rýchlo," avizoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok